Restaurang- BAR

 

I BAREN

Tilltuggen i baren brukar vara lite magert om man inte vill ha något större att äta. Jordnötter och chips i all ära och jag förstår att vinsten på dessa spelar en viss roll. Men jag vill slå ett slag för alternativa möjligheter som vissa av oss tom. skulle betala lite extra för. Dessutom är det mycket lätt att göra, ingredienserna finns redan i baren och det är minimal risk för svinn.

Jag fick en fråga, vad dricker man till det här då, när jag visade mina oliver? Förutom den klasiska James Bond drinken med oliven med Pimento. Vill jag ge lite andra förslag.

Oliver lite kryddade (se recept) är över huvud taget gott till ÖL och annan dricka. Jag vill dock visa på två andra intressanta exempel.

 

 En svart oliv som heter THROMBA OLIV är salt, lite bitter och torkad. Den är inlagd i sjösalt och olivolja och passar utmärkt till rökig whisky. jag provade den bland annat med SPIRIT OF HVEN BACKAFALLBYNS whisky och den fungerade utmärkt. Ni kan även ha ett kraftigt rödvin.

Till ett torrt vitt vin eller mousserande vitt vin kan ni med fördel ha OLIVER MED MANDEL. Dessa oliver skall ni då ha kryddat enligt min blandning med apelsin mm (se recept) eller så kan ni enbart använda lite flytande honung som ni ringlar på. Blandningen av nöt, oliv och hunung ger en intressant brytning som jag tycker passar väl så bra till vinet.

Vi provade även Vodka till de olika oliverna och MANDELOLIVEN passade utmärkt till flera av sorterna som VIRTUOUS VODKA har. Med lite sötma i vodkan går den bra hem. Dessutom de med lite pepprig smak kan ni krydda KALAMATA eller PIMENTON med lite chilli pepper och ni får då en trevlig kick.

Jag tror även oliven med vitlök och soltorkad tomat skulle kunna vara intressanta smaker vid olika drinkar och viner.