Meze Tapas

Gröna oliver med fetaost blandning Dessa oliver börjar bli väldigt populära som meze tillbehör. De är fyllda med traditionell Grekisk feta och myzithra ost, sen marinerade i solrosolja .

Gröna oliver med soltorkade tomater. En perfekt kombination av Halkidiki olive och den sötma som kommer från tomaten, en super aperitif.

Röd Kabanaki  med fetaost . Kabanaki fyllda med feta, myzithra och creamcheese preserverade i solrosolja och kryddmarinad. Har en lite salt och pepprig smak blandad med smaken från fetaosten.

Champinjoner med fetaost. Champinjoner fyllda med feta, myzithra och cream cheese. Preserverade i solrosolja och mix av kryddmarinad. Används inga syrer i inläggningen därför smakar champinjonerna champinjoner.

Kronärtskockshjärtan med ost. Första graden kronärtskockor fyllda med feta, myzithra och cream cheese. Preserverade i solrosolja och mix av kryddmarinad. Inga syrer eller tillsattser  utan man får hela den milda fina smaken av kronärtskockan, går utom ordentligt att dela i halvor eller kvarter, fin sammanhållning.

Vinblads dolmar med hel bit Feta ost. En bit fetaost lindad med vinblad och inlagd i olja.

Afrikansk peppar med feta och myzithra ost. Det är en liten röd peppar som en liten tomat med en söt syrlig pepprig smak. Den fungerar utmärkt med osten och passar in som tilltugg och tillbehör till kött och fisk.

Makedonikus grön peppar fylld med ost. Denna peppar är producerad i Norra Grekland i Makedonien, därav namnet. Den är inte så stark men ger en bra smak blandning med feta och färskosten.

Soltorkade Tomater i kryddor. Tomater inlagda i solrosolja och kryddor